A hagyatéki eljárás (NY001706/2021)

Képzéseink hatóságilag elismert képzések, engedélyszámmal rendelkeznek és a tanfolyam elvégzését követően tanúsítványt állítunk ki.

Előadó:

DR.SZÉCSÉNYI-NAGY KRISTÓF

közjegyző

Tematika:

2010.évi XXXVIII. törvény a hagyatéki eljárásról (Hetv) kitekintéssel a 650/2012/EU rendeletre (EuÖR.) Az eljárás célja és tárgya- annak meghatározása, hogy a hagyatéknak mi nem tárgya-a Pp háttérszabályként történő alkalmazása- kit nevezünk örökösként érdekeltnek-öröklésben érdekelt-hagyatéki eljárásban érdekelt- joghatóság- hatáskör- illetékesség-általános szabályok- az eljárás megindítása, intézkedések a hagyatéki vagyonnal- hagyaték leltározása-hagyatéki leltározás hivatalból és kérelemre-egyéb intézkedések-közjegyző intézkedései a hagyaték leltározása után- a hagyaték átadása tárgyalás tartása nélkül és a hagyatéki tárgyalás- hagyaték átadása tárgyalás tartása nélkül- tárgyalási szakasz menete- eljárás megszüntetése- házassági vagyonközösségi igény -egyéb tulajdonjogi igények ( elbirtoklás, ráépítés, hozzáépítés, stb)- állagvita, nem öröklési ( másodlagos öröklési ) jogi vita- hagyaték átadása- hagyaték átadása, teljes hatállyal- fogalmak öröklési jogi vita- másodlagos öröklési vita- hagyaték átadása ideiglenes hatállyal-eljárás befejezést követő intézkedések- különleges eljárás osztályos és egyéb egyezségek- öröklési bizonyítvány- európai öröklési bizonyítvány- póthagyatéki eljárás- a hagyatéki eljárás megismétlése- fellebbezés- felülvizsgálat- hagyatéki per- közjegyző eljárásával kapcsolatos jogorvoslatok

További +1 Kreditpontért a hagyatéki eljárásról szóló előadás meghallgatása után elérhetővé tesszük ingyenes 60 perces előadásunkat:
A Társasházi törvény és a Lakásszövetkezetek veszélyhelyzet ideje alatti eltérő jogi szabályozása, és a veszélyhelyzetet követő jogkérdések megoldási módjai (60 perc) vizsga nélkül (1 kreditpont) ingyenes
Tematika:
502/2020. (XI. 16.) Korm. rendelet a veszélyhelyzet során a személy- és vagyonegyesítő szervezetek működésére vonatkozó eltérő rendelkezések újbóli bevezetéséről szóló jogszabály ismertetése, közgyűlések nélkül döntéshozatal, közös képviselő személyében történő változtatás tiltása. A veszélyhelyzet után bekövetkező jogi problémák és kezelési módjai. A társasházkezelőkre vonatkozó 2020. évi CXLVI. törvény az Országos Kereskedelmi Nyilvántartási Rendszer működéséhez szükséges egyes törvények módosításáról szóló jogszabály. Elmúlt egy év folyamán a Társasházakat érintő jogalkalmazás néhány változása.
A Kreditpontos KÉPZÉSEN készült több részből 20 perces modulokból álló videót kell végignézni, majd válaszolni részenként feltett kérdésekre.
A képzés díja: ingyenes
az igénybevétel feltétele, hogy legalább egy fizetős képzést a Magyar Ügyvédi Képzőközpont Kft-nél igénybe vegyen.
Az előadás elérhető: 2022.03.08-ig

(A képzés nyilvántartásba-vételi száma: NY001579/2021)

Engedélyszám:  

NY001706/2021

Akkreditációs határozat

Megszerezhető Kreditpontok
2+1 (Az előadást meghallgatóknak, hozzáférést biztosítunk további 1 kreditpontért ingyenes előadásunkhoz)
Tanfolyam időtartama:
120 perc / 6 *20 perces modul
Tanfolyam Díja
Előfoglalás 2021.06.01-ig: 8000 Ft
Tanfolyam Díja
2021.06.02-től: 9900 Ft
hague-international-students-stats

Teljes mértékben elégedett vagyok a szaktanárok felkészültségével, előadásaival-oktatásával kapcsolatban is. A megszerzett tudás nagyszerű előrelépést és könnyebbséget jelent a mindennapokban.

Miklós Árpád

A KREDITPONTOS E-LEARNING KÉPZÉSEINK MENETE

 • Az online regisztráció és a dokumentumok visszaküldése után kollegánk felveszi Önnel a kapcsolatot.
 • a kollegánktól e-mailben, vagy telefonon megkapott felhasználói névvel és jelszóval belép oktatási portálunkra, ahol a képzéseket megkezdheti.
 • A portál elérhetősége: BELÉPÉS
 • Kreditpontos online előadáson készült , több részből, 20 perces modulokból álló videót kell végignézni, majd válaszolni  részenként feltett kérdésekre. Ha a kérdésre jól válaszolt, továbbléphet a következő modul filmjére.
 • A teljes videós anyag megtekintése után lehetősége van vizsgázni a rendszerben, további 1 kreditpontért.
 • A videós tananyag a 2021.03.16-tól érvényben lévő E-learning oktatási szabályoknak megfelelően készült.
 • Igazolásait online megőrizzük személyes fiókjában, belépve tudja letölteni és kinyomtatni!
 • A képzések moduljait SAJÁT IDŐBEOSZTÁSBAN, 2024 december 31. 23:59 percig kell elvégezni
 • A lejelentésekről Mi gondoskodunk!
 • A képzések elvégzéséhez telefonos technikai ügyfélszolgálatot biztosítunk!

 

Az Ügyvédi Képző Centrum  AKKREDITÁLT KÉPZÉSI HELY

Az Ügyvédi Képző Centrum Kft. a Felnőttképzési Hivatal által engedélyezett Képzőközpont, valamint a Magyar Ügyvédi Kamara által akkreditált oktatási intézmény. A képzőközpont nem a Magyar Ügyvédi Kamara és nem a Budapesti Ügyvédi Kamara oktatási intézménye, hanem attól független intézmény.

Akkreditációs száma: AK001020/2020, B/2021/000138

Akkreditációs határozat >>

HÍVJON, ÉRDELKŐDJÖN ÜGYFÉLSZOLGÁLATUNKON!

TEL +3670 608 1232

Töltse ki az űrlapot és jelentkezzen képzésünkre!

 

  Statisztikai adatszolgáltatáshoz (OSAP) szükséges további adatok


  (Felnőttképzési Adatszolgáltatási Rendszer tanúsítványa, nem a kreditpontot igazoló tanúsítványt. Azt kötelezően kiállítjuk és továbbítjuk a Magyar Ügyvédi kamarának.)

  Tájékoztatást kérek a következő akciós csomagokról és az új kurzusokról.

  Join event

  2024-6-1 2024-12-31 Europe/London A hagyatéki eljárás (NY001706/2021) E-Learning
  Add to Calendar
  You already has been joined the event.
  ×
  Thank you! You joined the event.
  ×