Birtokvédelem és törvényességi felügyeleti eljárás, hatósági és bírósági gyakorlata (NY001707/2021)

Előadókdr. Izsák Orsolya (ügyvéd) és dr. Mogyorósi Sándor  VI. kerületi jegyző

Képzéseink hatóságilag elismert képzések, engedélyszámmal rendelkeznek és a tanfolyam elvégzését követően tanúsítványt állítunk ki.

Tematika:

 • 17/2015 (II.16.) Korm. rendelet A jegyző hatáskörébe tartozó birtokvédelmi eljárásról – eljárás megindítása, eljárási határidő határidő számítás, képviselet, kizárás és kijelölés, tényállás tisztázása, helyszíni szemle, meghallgatás, jegyzőkönyv, határozat, határozat közlése és kézbesítése, határozat kijavítása és kiegészítése, határozat végrehajtása, eljárási költség és annak viselése.
 • 155/2015 (VI.25) Korm. rendelet.  A jegyző társasházak feletti törvényességi felügyeletének eljárási szabályairól- az eljárásból való kizárás, az eljárás megindításának körülményei, a jegyzői értesítés, jegyzőkönyv felvétel, háttér eljárásjogi jogszabályok alkalmazása, az eljárás megszüntetése.
 • A jegyző előtt indított birtokvédelmi ügyek bírósági gyakorlata – tárgykörre felállított joggyakorlat- elemző csoport 2017. El.II. JGYP.2., a bíróságok joggyakorlata, keresetlevél benyújtása, keresetlevél tartalma, a jegyző birtokvédelmi határozatának megváltoztatása iránti perekben, kereseti kérelem, érvényesíteni kívánt jog, tényállás, a birtokvédelmi határozat végrehajtásának felfüggesztése, perben álló felek, keresetlevél idézés kibocsájtása nélküli elutasításának esetei, perfüggőség, jogképesség hiánya, meghatározott személyek perben állása, hiányos keresetlevél. A jegyző eljárási szabálysértésnek vizsgálata, a jegyző döntése, ha a kérelmet azért utasította el mert a birtokláshoz való jogcím vitás volt. Kereset összekapcsolása más keresettel, bizonyítási kötelezettség alakulása és kiosztása. A  jegyző értesítése a perben hozott jogerős döntésről.

ELŐADÓINK:

DR. IZSÁK ORSOLYA
ÜGYVÉD

DR. MOGYORÓSI SÁNDOR

BP. VI. KER. JEGYZŐ

Engedélyszám:  

NY001707/2021

Akkreditációs határozat

Megszerezhető Kreditpontok
4+2
A képzés időtartama
240 perc/ 12* 20 perces modul

A képzés díja:

2021.07.01-től 2021.07.31-ig         14.000 Ft.-

2021.08.01-től                                    19.900 Ft.-

hague-international-students-stats

Teljes mértékben elégedett vagyok a szaktanárok felkészültségével, előadásaival-oktatásával kapcsolatban is. A megszerzett tudás nagyszerű előrelépést és könnyebbséget jelent a mindennapokban.

Miklós Árpád

A KREDITPONTOS E-LEARNING KÉPZÉSEINK MENETE

 • Az online regisztráció és a dokumentumok visszaküldése után kollegánk felveszi Önnel a kapcsolatot.
 • a kollegánktól e-mailben, vagy telefonon megkapott felhasználói névvel és jelszóval belép oktatási portálunkra, ahol a képzéseket megkezdheti.
 • A portál elérhetősége: BELÉPÉS
 • Kreditpontos online előadáson készült , több részből, 20 perces modulokból álló videót kell végignézni, majd válaszolni  részenként feltett kérdésekre. Ha a kérdésre jól válaszolt, továbbléphet a következő modul filmjére.
 • A teljes videós anyag megtekintése után lehetősége van vizsgázni a rendszerben, további  2 kreditpontért.
 • A videós tananyag a 2021.03.16-tól érvényben lévő E-learning oktatási szabályoknak megfelelően készült.
 • Igazolásait online megőrizzük személyes fiókjában, belépve tudja letölteni és kinyomtatni!
 • A képzések moduljait SAJÁT IDŐBEOSZTÁSBAN, 2024 december 31. 23:59 percig kell elvégezni
 • A lejelentésekről Mi gondoskodunk!
 • A képzések elvégzéséhez telefonos technikai ügyfélszolgálatot biztosítunk!

 

Az Ügyvédi Képző Centrum  AKKREDITÁLT KÉPZÉSI HELY

Az Ügyvédi Képző Centrum Kft. a Felnőttképzési Hivatal által engedélyezett Képzőközpont, valamint a Magyar Ügyvédi Kamara által akkreditált oktatási intézmény. A képzőközpont nem a Magyar Ügyvédi Kamara és nem a Budapesti Ügyvédi Kamara oktatási intézménye, hanem attól független intézmény.

Akkreditációs száma: AK001020/2020, B/2021/000138

Akkreditációs határozat >>

HÍVJON, ÉRDELKŐDJÖN ÜGYFÉLSZOLGÁLATUNKON!

TEL +3670 608 1232

Töltse ki az űrlapot és jelentkezzen képzésünkre!

 

  Statisztikai adatszolgáltatáshoz (OSAP) szükséges további adatok


  (Felnőttképzési Adatszolgáltatási Rendszer tanúsítványa, nem a kreditpontot igazoló tanúsítványt. Azt kötelezően kiállítjuk és továbbítjuk a Magyar Ügyvédi kamarának.)

  Tájékoztatást kérek a következő akciós csomagokról és az új kurzusokról.

  Join event

  2024-5-27 2024-12-31 Europe/London Birtokvédelem és törvényességi felügyeleti eljárás, hatósági és bírósági gyakorlata (NY001707/2021) E-learning
  Add to Calendar
  You already has been joined the event.
  ×
  Thank you! You joined the event.
  ×